Zoeken

Pimientos de Padrón uit de skillet

De Padrón peper, ook wel bekend als Pimientos de Padrón, is een kleine groene peper die oorspronkelijk afkomstig is uit de regio Padrón in Galicië, Spanje. Het is een populaire en geliefde Spaanse tapaspeper die bekend staat om zijn milde smaak met af en toe een pittige verrassing.

Padrón pepers behoren tot de Capsicum annuum-familie en hebben een dunne, groene schil. Ze zijn meestal 5 tot 10 centimeter lang en hebben een licht gerimpelde textuur. Hoewel ze over het algemeen mild zijn, kan ongeveer één op de tien pepers een iets hoger pittigheidsniveau hebben, variërend van mild tot matig pittig.

De traditionele manier om Padrón pepers te bereiden is door ze te bakken of te roosteren in een skillet met olijfolie en ze vervolgens te bestrooien met grof zeezout. Hierdoor ontstaat een heerlijk contrast tussen de zachte, sappige peper en het knapperige zout.

Padrón pepers worden vaak geserveerd als tapas of bijgerecht in Spanje. Ze zijn geliefd vanwege hun eenvoudige bereiding en de verrassingselementen die het eten ervan interessant maken. Het is gebruikelijk om de hele peper te eten, inclusief de zaden en het steeltje.

Recept voor Padrón pepers in een gietijzeren skillet

Tijd: 8-10 minuten
Personen: 2 of als borrelhapje/tapas
Pan: VH20H

Ingrediënten:

  • 250 gram Padrón pepers
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Grof zeezout naar smaak

Bereiding:

  1. Verhit een gietijzeren skillet op middelhoog vuur.

  2. Voeg de olijfolie toe aan de skillet en laat het warm worden.

  3. Voeg de Padrón pepers toe aan de skillet en zorg ervoor dat ze gelijkmatig verspreid zijn.

  4. Bak de pepers gedurende 5-7 minuten, regelmatig roerend, tot ze licht geschroeid en gaar zijn. De pepers moeten zachter worden, maar nog steeds een beetje knapperig blijven.

  5. Haal de skillet van het vuur en breng de Padrón pepers over naar een serveerschaal.

  6. Bestrooi de pepers royaal met grof zeezout terwijl ze nog heet zijn. Het zout geeft extra smaak aan de pepers.

  7. Serveer de Padrón pepers direct als bijgerecht of als tapas. Ze worden traditioneel geserveerd met een beetje zeezout, maar je kunt ook een dip of saus naar keuze erbij serveren.

Padrón pepers zijn vaak mild van smaak, maar af en toe kan er een hete peper tussen zitten. Het is een leuke verrassing tijdens het eten! Vergeet niet om de steel van de pepers op te eten, omdat deze ook eetbaar is.

Geniet van je gegrilde Padrón pepers in de gietijzeren skillet!

Terug naar overzicht