Zoeken

Oreo brownie

Recept voor 6-8 personen (VH25H of VH25)
Bereidingstijd ong. 45 min

Boodschappen

 • 200gr ongezouten roomboter
 • 200gr pure chocolade
 • 100gr melk chocolade
 • 4 eieren
 • 200gr donkerbruine bastardsuiker
 • 150gr zelfrijzend bakmeel
 • 1 pak oreo's 

Bereiding

 1. Gebruik een bbq met deksel. Steek de BBQ aan en zorg voor een temperatuur van 200 graden op de indirecte methode.
 2. Zet een pannetje op laag vuur en smelt hierin de boter, samen met alle chocolade. Wij gebruiken hiervoor het gietijzeren steelpannetje van Valhal Outdoor. Blijf dit gedurende het smelten goed doorroeren en let op dat de chocolade niet verbrandt. Als de chocolade goed gesmolten is en helemaal gemengd met de boter dan kan het pannetje van het vuur.
 3. Klop de eieren en de basterdsuiker samen tot een luchtig geheel. Dit kan met gebruik van een de garde of met een mixer. Schenk het boter/chocolade mengsel bij de eieren, terwijl je deze met een garde goed blijf roeren. Roer hierna ook het zelfrijzend bakmeel door de eieren, suiker, chocolade en boter.
 4. Pak nu de skillet en bedek de bodem met ongeveer de helft van de Oreo’s. Giet er het brownie beslag in. Breek de resterende Oreo koekjes in stukken en verdeel ze over het beslag. Steek de stukjes in het beslag zodat ze nog goed uitsteken.
 5. Als de BBQ nu 200 graden is dan is het tijd om de brownie te bakken. Plaats de skillet op het bbq rooster en sluit de BBQ met de deksel. Bak de brownie nu 30 minuutjes op de BBQ. De brownie mag in het midden een klein beetje nat zijn, maar let wel op dat deze niet te vloeibaar is. Is dat nog niet het geval na een half uur bak de brownie dan nog 5 tot 10 minuten op de BBQ.
 6. Til de skillet dan met een ovenhandschoen van de BBQ of gebruik de leren skillet sleeve van Valhal Outdoor. Laat de brownie even 10 minuutjes afkoelen. Je kunt met een taartschep of spatel porties uit de skillet scheppen. Enhe pas op voor je vingers!
Terug naar overzicht