Zoeken

Verhaal

Het avontuur

In het prachtige landschap van Denemarken werd Valhal Outdoor geboren, een merk dat de kunst van buitenkoken omarmde en avonturiers inspireerde. In 2019 kreeg Valhal Outdoor een nieuw thuis toen het werd overgenomen door een gepassioneerd Nederlands bedrijf, dat de visie en passie voor buitenkoken voortzette.

Valhal Outdoor is een naam die synoniem staat voor kwaliteit en innovatie in het buitenkoken. Met een assortiment dat bestaat uit gietijzeren pannen en een scala aan accessoires, streven we ernaar om het buiten koken leuker, makkelijker en veelzijdiger te maken voor iedereen die van de natuur wil genieten.

Onze gietijzeren pannen zijn met liefde vervaardigd en ontworpen om lang mee te gaan. Ze zijn perfect voor het bereiden van heerlijke maaltijden boven open vuur of op de grill. Of het nu gaat om het roosteren van sappige steaks, het bakken van knapperig brood of het bereiden van hartverwarmende stoofschotels, Valhal Outdoor pannen staan garant voor kookprestaties van topkwaliteit.

Maar Valhal Outdoor is meer dan alleen pannen. We bieden ook een diversiteit aan accessoires die het buitenkoken naar een hoger niveau tillen. Van grillroosters tot driepoten en van kookstandaarden tot Dutch oven tassen, onze accessoires zijn zorgvuldig ontworpen om het kookproces te vergemakkelijken en de mogelijkheden te vergroten. We streven ernaar om avonturiers in staat te stellen om te experimenteren, te innoveren en nieuwe culinaire hoogstandjes te creëren in de prachtige buitenomgeving.

Bij Valhal Outdoor geloven we dat buitenkoken een ervaring is die mensen samenbrengt. Het gaat niet alleen om het bereiden van voedsel, maar ook om het creëren van herinneringen, het delen van verhalen en het genieten van de eenvoud van het buitenleven. We willen mensen inspireren om de natuur te omarmen, de vlammen te voelen dansen en de heerlijke geuren van vers bereide gerechten te ervaren.

Dus ga mee op avontuur met Valhal Outdoor en ontdek de vreugde van buitenkoken. Maak kennis met onze hoogwaardige gietijzeren pannen en accessoires, en laat je culinaire creativiteit de vrije loop. Samen zullen we het buiten koken leuker, makkelijker en veelzijdiger maken.

Producten

Focus op kwaliteit

Verrassende artikelen om het buiten koken leuker, veelzijdiger en gemakkelijker te maken, met een duidelijke focus op kwaliteit in de gekozen materialen en het productontwerp.

Bekijk assortiment

Missie

Bij Valhal Outdoor is het onze missie om buitenkoken leuker, makkelijker en veelzijdiger te maken. We streven ernaar hoogwaardige gietijzeren pannen en accessoires te bieden, die niet alleen geweldige kookprestaties leveren, maar ook bijdragen aan het samenkomen van mensen en het creëren van onvergetelijke herinneringen, zowel in de natuur als in de eigen tuin. We willen de vreugde van buitenkoken delen en avonturiers inspireren om de natuur te omarmen, of ze nu op een afgelegen kampeerplek zijn of in de comfortabele setting van hun eigen tuin.

Door te kiezen voor materialen die duurzaam zijn in gebruik en nooit compromissen te doen wat betreft kwaliteit, kunnen Valhal Outdoor artikelen van generatie op generatie worden doorgegeven. Wij hopen hiermee bij te dragen aan vermindering van afval en een gezondere planeet voor alle volgende generaties.

Follow us

Instagram

Volg ons op Instagram

Waarom kiezen voor Valhal Outdoor?

Koken en vooral het buiten koken hoor je te doen met plezier en passie. Een goede maaltijd brengt mensen samen en een goede maaltijd begint bij de bereiding. Heb je plezier in de bereiding? Dan proef je dit altijd terug in het eten dat je uiteindelijk serveert. Bij Valhal Outdoor zijn we zelf dol op (buiten) koken en willen we deze passie graag delen met de wereld. Onze producten zijn dan ook met zorg uitgebracht, omdat we ervaring hebben in het buiten koken en het voor iedereen leuker en gemakkelijker willen maken.

Waarom kiezen voor gietijzer?

Gietijzeren pannen brengen veel voordelen met zich mee. Ze zijn erg duurzaam in gebruik, bij goed onderhoud en gebruik kunnen ze wel een leven lang meegaan. Een volledig gietijzeren pan is ook nog eens multi inzetbaar. Hij kan namelijk erg hoge temperaturen aan en hem dus op je fornuis gebruiken en in je oven, maar ook op je barbecue of op een open vuur. Gietijzer zonder emaille laag is geschikt voor elke warmtebron. Een gietijzeren pan kan je door de eigenschappen van gietijzer gebruiken voor zowel koken op hoog vuur als low and slow bereidingen. Dit zijn natuurlijk allemaal al fijne kwaliteiten, maar het belangrijkste is dat een gietijzeren pan geen anti-aanbaklaag heeft waar allerlei giftige stoffen in verwerkt zijn. Je creëert de anti-aanbaklaag zelf tijdens elk gebruik. Een gietijzeren pan vraagt wel wat meer zorg en onderhoud dan een 'gewone' pan, maar is dit door alle voordelen meer dan waard.

Waarom outdoor koken?

Ja, alle gerechten die je buiten klaar kan maken, kan je in prinicipe ook binnen klaar maken. Waarom dan toch dat buiten koken? Omdat het gezellig is, omdat het een ervaring is, omdat je gerechten een smaak mee krijgen die je binnen op je fornuis niet voor elkaar krijgt. Het buiten koken neemt niet geheel zonder reden een grote vlucht in populariteit. Vaak is het een sociale happening, maar je kan ook heel goed het avondeten of de lunch buiten koken/grillen voor alleen jezelf of je gezin. Dit hoeft natuurlijk niet elke dag, maar het is een leuke manier om de afwisseling erin te houden.