Zoeken

Verhaal

Het avontuur

Als een ode aan het buiten koken begint in 2014 het Valhal Outdoor avontuur in Denemarken, het land van de vikingen. Met het oog op plezier en liefde voor buiten koken, werd een serie Dutch ovens en aanverwante artikelen geboren.

Sinds 2018 is Nederland officieel de thuishaven van Valhal Outdoor. Doordat de oorsprong van de Dutch Oven naam een Nederlands randje heeft, voelt het aanmeren van het Valhal Outdoor schip in Nederland als het thuisbrengen van de Dutch Oven.

Een echte viking blijft niet lang op dezelfde plek, staat niet stil. Wij ook niet. Het Valhal Outdoor avontuur is niet gestopt bij het afmeren in de thuishaven, het begint pas. Om onze passie voor buiten koken en leven te delen, zijn we altijd bezig met het uitbreiden van onze productlijn. Een meer complete een veelzijdige viking, altijd aan het ontdekken.

Producten

Focus op kwaliteit

Verrassende artikelen om het buiten koken leuker, veelzijdiger en gemakkelijker te maken, met een duidelijke focus op kwaliteit in de gekozen materialen en het productontwerp.

Bekijk assortiment

Missie

Door te kiezen voor materialen die duurzaam zijn in gebruik en nooit compromissen te doen wat betreft kwaliteit, kunnen Valhal Outdoor artikelen van generatie op generatie worden doorgegeven. Wij hopen hiermee bij te dragen aan vermindering van afval en een gezondere planeet voor alle volgende generaties.

Naast de Valhal Outdoor artikelen, kan ook de passie voor koken generatie op generatie worden doorgegeven en door te delen kunnen we verbinden. Het verbinden van mensen, bijdragen aan een connectie of een herinnering, is voor ons een missie op zich.

Follow us

Instagram

Volg ons op Instagram

Waarom kiezen voor Valhal Outdoor?

Koken en vooral het buiten koken hoor je te doen met plezier en passie. Een goede maaltijd brengt mensen samen en een goede maaltijd begint bij de bereiding. Heb je plezier in de bereiding? Dan proef je dit altijd terug in het eten dat je uiteindelijk serveert. Bij Valhal Outdoor zijn we zelf dol op (buiten) koken en willen we deze passie graag delen met de wereld. Onze producten zijn dan ook met zorg uitgebracht, omdat we ervaring hebben in het buiten koken en het voor iedereen leuker en gemakkelijker willen maken.

Waarom kiezen voor gietijzer?

Gietijzeren pannen brengen veel voordelen met zich mee. Ze zijn erg duurzaam in gebruik, bij goed onderhoud en gebruik kunnen ze wel een leven lang meegaan. Een volledig gietijzeren pan is ook nog eens multi inzetbaar. Hij kan namelijk erg hoge temperaturen aan en hem dus op je fornuis gebruiken en in je oven, maar ook op je barbecue of op een open vuur. Gietijzer zonder emaille laag is geschikt voor elke warmtebron. Een gietijzeren pan kan je door de eigenschappen van gietijzer gebruiken voor zowel koken op hoog vuur als low and slow bereidingen. Dit zijn natuurlijk allemaal al fijne kwaliteiten, maar het belangrijkste is dat een gietijzeren pan geen anti-aanbaklaag heeft waar allerlei giftige stoffen in verwerkt zijn. Je creëert de anti-aanbaklaag zelf tijdens elk gebruik. Een gietijzeren pan vraagt wel wat meer zorg en onderhoud dan een 'gewone' pan, maar is dit door alle voordelen meer dan waard.

Waarom outdoor koken?

Ja, alle gerechten die je buiten klaar kan maken, kan je in prinicipe ook binnen klaar maken. Waarom dan toch dat buiten koken? Omdat het gezellig is, omdat het een ervaring is, omdat je gerechten een smaak mee krijgen die je binnen op je fornuis niet voor elkaar krijgt. Het buiten koken neemt niet geheel zonder reden een grote vlucht in populariteit. Vaak is het een sociale happening, maar je kan ook heel goed het avondeten of de lunch buiten koken/grillen voor alleen jezelf of je gezin. Dit hoeft natuurlijk niet elke dag, maar het is een leuke manier om de afwisseling erin te houden.